Samuel Smith Taddy Porter
Porter vařený za použití vody ze studny z roku 1758, která je stále v provozu a kvašený v kamenných Yorkshirských čtvercích, které vytvářejí téměř neprůhledné, nádherně hedvábné a hladké texturované pivo s komplexním středně suchým patrem a hořkostí. Vhodné pro vegany.
Samuel Smith je tradiční viktoriánský pivovar z Yorkshire na severu Anglie. Vznikl v roce 1758 a chlubí se studnou z té doby, kterou doposud používá jako zdroj vody pro své stouty. Také kvasnice používané při fermentačním procesu jsou kmenem, který byl používán nepřetržitě již od roku 1900, tzn. je to jeden z nejstarších nezměněných kmenů kvasnic v Evropě. Až do roku 1990 vyráběl pivovar pouze jedno caskové pivo Old Brewery Bitter. Všechna jejich piva, s výjimkou Old Brewery Bitter a Yorkshire Stingo, jsou veganská. Navíc se většina jejich piv vyrábí pouze ze sladu, chmelu, kvasnic a vody. Až do roku 2006 používal pivovar pro své ležáky německou značku Ayinger, nyní se jmenuje jejich nejlepší ležák Pure Organic Lager. Zajímavé je také, že Samuel Smith v Anglii provozuje více než 200 vlastních hospod. V těchto hospodách nehraje hudba ani TV a barmani mají za úkol dbát na to, by hosté nemluvili sprostě a když je někdo nevhodně oblečený, tak ho do hospody nepustí. Například motorkáři mají problém.
- Pivní styl
- Pivovar
- Obsah alkoholu
- Stupňovitost
- Hořkost
- Barva
- Chmel
- Slad
- Kvasinky
- Porter
- Samuel Smith (Anglie)
- 5 %
- 12°
- ječný
- svrchního kvašení