La Trappe Blond

Světlé pivo bylo poprvé uvařeno v roce 1928 v období prohibice. Mniši se usadili na belgicko-holandské hranici v 19. století poté, co opustili Normandii. Pivovar vyráběl mimo jiné i citronovou limonádu. Říkalo se mu lehké pivo se 4% alkoholu. Po druhé světové válce se pivo přejmenovalo na Trapist Pils. V roce 1999 bylo pivo znovu uvedeno v trapistickém stylu svrchně kvašené z anglického chmele a ze světlého sladu. Pivo je velmi světlé a má lehké ovocné aroma. Je skvělé jako doplněk ke kořeněnému jídlu.

  • Pivní styl
  • Pivovar
  • Obsah alkoholu
  • Stupňovitost
  • Hořkost
  • Barva
  • Chmel
  • Slad
  • Kvasinky
  • Belgian Blond Ale
  • De Koningshoeven (NL)
  • 6,5 %
  • 16° Plato
  • 20 IBU
  • 14 EBC
  • anglický chmel
  • světlý
  • svrchního kvašení