Orval

Trapističtí mniši v Orvalu v jihovýchodním koutě lucemburské provincie vaří od roku 2008 v nové varně. Přímo v pivovaru můžete ochutnat točený Orval. Pouze pro stůl mnichů se vaří Petit Orval. V chuti je jasné německá stopa sládka Pappenheimera a profesora Jean De Clercka. Chmelení probíhá za studena odrůdou East Kent Golding. Kvasinky použité do lahví – Brettanomyces.
  • Pivní styl
  • Pivovar
  • Obsah alkoholu
  • Stupňovitost
  • Hořkost
  • Barva
  • Chmel
  • Slad
  • Kvasinky
  • Belgian Pale Ale
  • Orval (Florenville, Lucemburk, Belgie)
  • 6,2 %
  • 14° Plato
  • 32 IBU
  • 22 EBC
  • East Kent Golding
  • světlý
  • Brettanomyces – svrchního kvašení